Шекспірівський конкурс: хроніка подій

Захід відкриває директора Українського Шекспірівського центру Наталія Торкут

30 листопада у Запорізькому національному університеті відбулася, беззаперечно, одна з найголовніших наукових подій року – Всеукраїнський шекспірівський конкурс ім. Віталія Кейса під патронатом Міністерства освіти і науки України.

Вибір нашого університету у якості основної локації конкурсу не є випадковим, адже саме на базі ЗНУ вже багато років поспіль діє Український шекспірівський центр – головний організатор наукового заходу. Цьогоріч до традиційних партнерів ВШК – зокрема, Асоціації українок Америки, – приєднався і проект EUVOLIA.

Творчий спадок Вільяма Шекспіра – беззаперечне ядро західного канону, серцевина геному європейської цивілізації. Не дивно, що героям великого драматурга відведене почесне місце у навчальній програмі курсу “Європейські цінності у художніх текстах”, а учасниці EUVOLIA Катерина Василина та Олена Тупахіна увійшли до складу журі ВШУ. Навіть далека відстань (обидві викладачки наразі здійснюють підвищення кваліфікації в університеті м. Фоджа в Італії) не завадила команді EUVOLIA прослухати у форматі скайп-конференції доповіді учасників з усієї України, поставити їм запитання і визначити найкращих.

Детальна інформація про захід – за посиланням